Guzzini

Italienska designprodukter för kök och hem.

Medveten design handlar inte längre bara om hur produkten ser ut, lika viktigt är hur den är framtagen. Italienska Guzzini lever med sin tid. Nyckeln till utveckling med framgång ligger i hur företaget förenar estetik med känsla, funktionalitet med experimentlust samtidigt som miljökostnaden minimeras och etiken värderas högt. Med över 100 år inom formgivning, har Guzzini lärt världen uppskatta smarta, färgstarka och hållbara produkter för hemmet under mottot ”Design to be used”.

Kärnan i verksamheten är att utveckla nytt i olika plastmaterial där form och funktion möts. Guzzinis produkter finns idag i över 85 länder, trots detta sker all tillverkning i fabriken i italienska Marché-regionen. Här är framsteg inom design lika viktigt som minimering av det ekologiska avtrycket. Investeringar i en modern anläggning med effektiva reningssystemen och solceller på taket sänker energiåtgången. Den termoplast Guzzini använder har lång hållbarhet, går att hetta upp och forma om. Väl tillverkad kan den användas på nytt, gång på gång.

Som få andra, har Guzzini konstruerat, reformerat, förändrat och uppfunnit prisbelönta köksredskap för att göra varje dag roligare och enklare. En rad världskända gästdesigners har gjort framgångsrika samarbeten, som bl a Sottesass, Antonio Citterio, Ross Lovegrove och Karim Rashid. Flera produkter finns att se på Museum of Modern Art i New York och Victoria and Albert Museum i London.